Nieuws
Staking 12 december
Beste ouder/verzorger,
De aangekondigde staking van dinsdag 12 december 2017 gaat definitief door. Alle leerkrachten staken op die dag voor een beter salaris en een verlaging van de werkdruk

Met vriendelijke groet,

Jeanne Verberne
Directeur 

Opening schooljaar
Op maandag 31 augustus zijn we weer begonnen aan het nieuwe schooljaar. We zijn allemaal samen gekomen op ons schoolplein. Alle kinderen van D'n Bogerd en vele ouders. Luisterde naar het verhaal van juffrouw Jeanne en we zongen samen het Bogerdlied. Verder werd het prachtige kunstwerk onthuld dat we samen hebben gemaakt tijdens het afscheid van juffrouw Hanny. Heel veel plezier en succes allemaal dit schooljaar.

is het niet prachtig geworden?

geslaagde verkeersexamen
alle kinderen uit groep 7 zijn geslaagd voor hun verkeersexamen. proficiat jongens en meiden. Knap gedaan en doe er je voordeel mee, zowel nu als in de toekomst.koningsspelen 2015koningsspelen 2015!
Alle kinderen van D'n Bogerd (groep 1tm8) hebben genoten van een prachtige sportieve en gezonde dag. 's Morgens werd er begonnen met een ontbijtje in de klas. Lekker gezellig samen beginnen aan de belangrijkste maaltijd van de dag. Na het ontbijt, zijn de kinderen in een feestelijke optocht richting het sportpark van SJVV gelopen. Hier aangekomen werd de Nederlandse vlag onder het geluid van luid applaus en het volkslied, door onze directeur en het jongste... en oudste kind van D'n Bogerd in de top gehesen. De koningsspelen waren klaar voor aanvang. De kinderen mochten mee met de 1e workshop van hun keuze Av-Lgd, Sjvv, TC op Dreef, HV MBDE De Sprint, KV Dot, Volleybalvereniging Livoc Liessel , HC Deurne. De kinderen konden op een fantastische wijze kennis maken met hun sport. Terwijl de kinderen lekker bezig waren, werd er een lekkere en gezonde tafel klaar gemaakt door een aantal fantastische ouders. De kinderen konden in hun pauze genieten van een lekker flesje drinken en heerlijke stukken groenten en fruit met dank aan @oudervereniging D'n Bogerd! Na de pauze mochten de kinderen genieten van hun 2e workshop van de dag. Daarna konden de kinderen van groep 1 tm 7 uitrusten langs de lijn van het hoofdveld, want daar werd de wedstrijd tussen groep 8 en de meesters en juffen van D'n Bogerd gespeeld. De wedstrijd werd nipt gewonnen met 1-0 door de leerkrachten, waar de grootste en meeste kansen toch echt voor de kinderen waren. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke dans op het koningsspelenlied: "energie". Hierna gingen de kinderen van de onderbouw naar huis en mochten de kinderen van de bovenbouw nog lekker picknicken en nog gezellig samen spelen/sporten. We kunnen terug kijken op een super dag! Met grote dank aan de sportverenigingen die dit hebben mogelijk gemaakt. De vele ouders die hebben geholpen en de steun van de oudervereniging D'n Bogerd. Samen, zijn we tot heel veel in staat! Bedankt allemaal! Voor meer foto's check ons fotoalbum


bouw en infra in Mierlo

onze kinderen van groep 7 werden op woensdag morgen 1 april opgehaald om een leuke techniekdag te beleven in Mierlo bij bouw en infra. De kinderen mochten in een circuitvorm van 10 rondes allerlei technieken toepassen. De kinderen hebben genoten van een leuke en leerzame dag.


vastenproject Sri Lanka

In de vastentijd proberen we extra rekening te houden met het feit dat wij het best wel goed hebben en waar we kunnen een ander te helpen. Zo krijgen de kinderen een vastenactiedoosje mee, waar ze met kleine klusjes of met een eigen centje geld inzamelen voor Sri Lanka. Daar is het niet vanzelf sprekend dat ze elke dag te eten hebben en naar school toe kunnen gaan. Om deze actie een klein beetje te verduidelijken kwam er een Sri Lankeese priester (1,5jaar in Nederland) vertellen over zijn geboorteland.


groep 7/8 mag een middagje zwemmen

Milou Thielen had met haar winnende tekening de wedstrijd van Sjors Sportief gewonnen. Met de prijs van Milou mochten wij een middagje komen zwemmen bij Laco (voorheen de Wiemel). Het was erg gezellig! Milou bedankt!!!waterpolo:
groep 7/8 mocht waterpolo doen in de wiemel van de vereniging dzt.
super bedankt dzt!
hand-voetbal toerrnooi groep 8:


winnaars van het voetbal en handbal toernooi.

de jongens zijn eerste geworden en de meiden zijn tweede geworden
goed gedaan!!!

inloopavond
Op maandag 22 september waren de deuren geopend voor alle belangstellende in de vorm van een inloopavond. De kinderen mochten hun ouders, opa's, oma's, familieleden en of buren rondleiden door onze school. Natuurlijk hoorde daar een bezoekje bij aan de eigen klas. Verder kon er meegedaan worden aan een speurtocht. Waren er infoboekjes te verkrijgen en werd er ook wat gedemonstreerd in het Ha en technieklokaal, door onze vrijwilligers.


openingschooljaar
Juffrouw Jeanne heeft met alle klassen het schooljaar 2014-2015 geopend. We zijn erg blij om iedereen weer terug te zien! Het schooljaar werd geopend, met alle kinderen en vele belangstellende ouders.
Er werd een mooi verhaal verteld en een groepsopdracht uitgelegd. De opening werd afgesloten met het zingen van het schoollied.


 

flessenactie
De kinderen van groep 8 proberen zelf een beetje extra geld in te zamelen voor hun schoolverlatersweek. Dit doen ze oa. door het inzamelen van statiegeldflessen. De kinderen zijn erg enthousiast en het resultaat is super. Een feestelijk gezicht bij ons op school 


sportdag bovenbouw

op 21 mei is de jaarlijkse sportdag voor de bovenbouw gehouden bij de voetbalvelden van SJVV. We hebben genoten van de verschillende sportelementen. Er was een leuk achtergrond muziekje, we hadden prachtig weer en iedereen die deed vrolijk en enthousiast mee. De dag werd afgesloten met een leuk dans. Het filmpje volgt.


Theorieles over water
Eén van onze techniekleerkrachten meester Ad, vertelde vandaag in groep 8 over water. Wat kun je allemaal met water. Hoe werkt water? en wat is de koppeling met techniek? Uiteraard konden een aantal proefjes niet ontbreken. Heel erg interessant.


Eerste Koningsdag !

Op 26 april werd de eerste Koningsdag gevierd. Op onze school zoals altijd met leuke spelletjes. Hoewel het midden in de vakantie viel waren er toch rond de 100 kinderen aanwezig. Dankzij het stralende weer kwamen er ook veel papa's, mama's, opa's en oma's kijken. Ook de burgemeester en het Oranjecomité kwam een bezoekje brengen - wij zijn nog de enige school in Deurne die Koningsspelen organiseren. Het werd een fantastische dag met spekkies en ranja en een medaille voor alle kinderen, mede dankzij de geweldige organisatie van onze Oudervereniging.Klassecontact
Op dinsdag 8 april werd er in groep 3 van juffrouw Moniek en Mariette, een klassecontact geplaatst. Dit geeft kinderen die niet altijd op school aanwezig kunnen zijn (bv. door ziekte), de mogelijkheid om toch deel te nemen aan de activiteiten in de klas. Wat super dat dit mogelijk is op d'n Bogerd! Met dank aan KPN die dit sponsort.Cito-toets
Op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 februari werken de kinderen van groep 8 aan hun Cito-toets. Ze proberen een zo'n hoog mogelijke score te halen. Maar het belangrijkste is, dat ze op een ontspannen, goed uitgeruste manier, laten zien wat ze kunnen. Heel veel succes allemaal!


Nationale voorleesochtend
Om de nationale voorleesochtend kracht bij te zetten, waren leden van CV de Heikneuters en leden van de prinsengarde bereid om te komen voorlezen in al onze klassen.
De kinderen hebben met open mond zitten luisteren en kijken. Niet alleen vanwege het prachtige voorlezen, maar ook omdat de Heikneuters kwamen in vol ornaat, in pak en met steek. Wat was dit leuk! We kunnen spreken van een zeer geslaagde voorleesochtend, met dank aan de Heikneuters. Bedankt!

Techniekles op d'n Bogerd
Elke maandag worden er techniek lessen verzorgt voor de groepen 7 en 8. Deze lessen worden verzorgt door meester Henk, meester Martien en meester Ad, af en toe krijgen ze vakkundige assistentie van meester Sjaak. Elke week bedenken ze weer iets anders waarmee ze de jongens en meisjes enorm kunnen boeien voor het vak techniek. Deze week had meester Henk een prachtig circuit opgezet, waarbij hij weer allerlei materialen van thuis had meegebracht waardoor het nog interessanter werd.
De kinderen leerden vandaag de verschillen tussen bepaalde soorten beton en de verschillen tussen het ene of het andere boormachine. Super bedankt! Wat zijn jullie kanjers!techniek leerkrachten maken vogelvoederhuisje tijdens de techniekles
De kinderen van groep 8 hebben een prachtig vogelvoederhuisje gemaakt, tijdens de techniekles van meester Henk en Martien. Wat een prachtige resultaten. Wat zullen de vogeltjes blij zijn in de Sint Jozef, mocht het nog koud worden. D'n Bogerd gaat schaatsen bij het ijsfestijn
Op dinsdag 17 december gingen de bovenbouw groepen gezamenlijk schaatsen.
Het was een genot voor iedereen. Gezellig schaatsen met z’n allen vind iedereen wel leuk.
Met zn allen gezellig heen en terug fietsen maakte het nog gezelliger.
Sommige vielen wel op het ijs, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Iedereen kreeg een gratis muts, en na afloop kregen we ook nog een lekker worstenbroodje.
Langs de ijsbaan stonden mensen te kijken hoe goed dn Bogerd kan schaatsen.
Het schaatsen was van 10:30 tot 12:00. Zelfs juffrouw Hanke en juffrouw Esther waagden zich op het ijs. De meesters durfden dat minder goed. Tijdens het schaatsen werd er een gezellig achtergrondmuziekje gedraaid.
Voor de kinderen die geen schaatsen hadden, konden ze deze lenen bij de schaatsbaan.

dit verslag is geschreven door Sven en Jason uit groep 8


Groep 8 bezoekt technopromo in Cuijck
Op dinsdag 11 december is groep 8 met een 7-tal enthousiaste ouders naar Cuijck gereden, hier waren we uitgenodigd om een morgen lekker te technieken.
Er was vanalles te doen. Iedereen mocht iets maken en een aantal doe-opdrachten uitvoeren. De dingen die we hebben gemaakt varieren van een 3d-print tot een masker maken en van een eigen gemaakte handboor tot een eigen deurmat-alarm. De doe activiteiten waren echt heel divers en ook groots. We mochten een eigen terrasje aanleggen, tegels zetten, dakpannen leggen, loodgieten, computer programeren en een eigen Skate ramp maken. Echt te gek! Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel hartelijk dank daarvoor!!


Bogerd's Got Talent staat op youtube
Wil je nog een keer genieten van de prachtige optredens tijdens d'n bogerd got talent,
kijk dan op youtube en zoek naar bogerd got talent.
of klik op de volgende link http://youtu.be/pj0lco09R08

Voorleeswedstrijd D'n Bogerd
vrijdag 29 november vond de voorleeswedstrijd op bs D'n Bogerd plaats. Vooraf waren er klassenfinales, hieruit waren de volgende winnaars uit naar voren gekomen: Luc vd Elsen, Diede Munsters en Maura welten uit groep 8, Mandy de Wit uit groep 6/7, Marja bruinsma en Elsa Vermeulen. Zij streden met z'n 6-en om de beste voorlezer van D'n Bogerd te worden. Zij maakten het de jury (Daan Manders, Jelle v. Goch, Renate de Wit en juffrouw Jeanne) kanp lastig. Uiteindelijk bleek dat Marja Bruinsma de meeste punten had verdient en daarmee tot voorleeskampioen van D'n Bogerd werd gekroond.Bogerddag: thema "dieren"
Dankzij vele enthousiaste ouders is de bogerddag weer een ongelofelijk succes geworden. Op dinsdag 5 november begonnen de kinderen van D'n Bogerd met een lekker en goed ontbijtje op D'n Bogerd. Dit niet voor alle kinderen de normaalste zaak van de wereld is, ondanks dit misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag is.
Na onze motortjes goed te hebben opgestart, mochten we beginnen aan de Bogerddag. Bij de Bogerddag konden weer naar hartelust kiezen tussen allerlei, leuke, creatieve, lekkere, grappige en sportieve activiteiten. Iedereen heeft zich oppersbest vermaakt.
Bedankt voor al jullie fantastische hulp!
In de middag was het tijd voor de talentenshow: D'n Bogerd got talent.
De op een leuke manier door meester Henk aan elkaar geprate show, bevatte waren spektakels, het bruiste van het talent. De ene groep bespeelde een instrument of toonde een beker van 't wk bokkenollen, de ander verzorgde een dans of live zang en weer een ander had een toneelstuk voorbereid. Er was echt voor ieders wat wils. Een ding is zeker, D'n Bogerd got a lot of talent !!!


groep 8 brengt een bezoek aan de Peel
woensdag 30 oktober vertrekt groep 8 in alle vroegte naar de Peel. Ze krijgen daar een rondleiding en in het Peelmuseum krijgen ze twee Peelverhalen te horen van Frans van de Pas. Ook mochten ze nog even rondkijken in het museum, waar van alles te zien was over hoe de mensen in die tijd leefden. Het was bijzonder interessant!


Sluiting kinderboekenweek
Op vrijdagochtend 11 oktober hebben we samen de kinderboekenweek afgesloten. Allereerst werd het verhaal van de schrijfestafette voorgelezen door Renate en Luuk. Het was een heel bijzonder verhaal geworden: het begon met een gekke bekkenwedstrijd en het werd vervolgens steeds spannender. We hebben de bijeenkomst afgesloten door nog een keer samen de dans 'Klaar voor de start' te doen.


Opening kinderboekenweek "Klaar voor de start"
Op woensdag 2 oktober werd de kinderboekenweek op onze school gestart met alle kinderen op het schoolplein. Er waren estafettelopen en het dansje "Klaar voor de start" dat door de groep 8 leerlingen aan iedereen was aangeleerd. Alle klassen kregen een nieuw boek en de kinderen gaan samen een verhaal bedenken en schrijven; een schrijfestafette !
De dans "Klaar voor de start" door alle kinderen van d'n Bogerd

De inloopavond
Op maandag 2 september was de jaarlijkse inloopavond op brede school D'n Bogerd.
Basisschool D'n Bogerd had samen met de BSO en kinderdagverblijf Spring hun deuren geopend.
Het was erg druk in school. Onze kinderen hadden vele mensen uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij hen in de klas. Je kon alles laten zien. Allerlei werkjes en hoe goed je je laatjes had opgeruimd. Ook kon je gewoon even kennis maken of een simpele vraag stellen aan je meester/juffrouw. De inloopavond werd verder aangekleed door de scouting Sint Jozef, en jeugdsoos "instuif 't hofke", waarvoor onze hartelijk dank.
Wanneer je klaar was met het bezichtigen van je eigen klas, mocht je ook de rest van de school verkennen. Er was een leerkrachten-speurtocht uitgezet en in het handvaardigheidlokaal waren allerlei werkjes te bewonderen en kwam je alles te weten over techniek.
Aan de speurtocht hadden 150 mensen meegedaan. Het was een moeilijke zoektocht, het was dan ook helelaas niemand gelukt om alle foto's goed te raden.
De volgende kinderen hadden het, het aller best gedaan!


proficiat!! Nikki, Steijn, Silke, Bas, Kirsten, Luna, Jip en Ivar


Het schooljaar is weer begonnen

alle kinderen zijn maandag 12 augustus weer vrolijk op school gekomen om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Wat was het leuk om onze vriendjes en vriendinnetjes weer op school te zien en onze vakantie-verhalen te vertellen.
Het schooljaar werd officieel geopend met het zingen van ons schoollied en een praatje van juffrouw Jeanne over een lieveheersbeestje die bestookt werd met allerlei regeltjes, met dingen die allemaal niet mogen. Wij willen graag weten, wat we allemaal wel mogen doen om zo een prettige sfeer te creeren.


Het bezoek aan Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in Den Bosch
Op 12 juni waren Jort, Evi, Iris, Chloë en Maaike samen met meester Henk en twee moeders in Den Bosch om het bezoek van het koningspaar mee te maken. Ze kregen een prachtige plek op het voorplein van het Noordbrabants Museum. Dankzij het bordje "Winnaars Koningsspelen 2013" stopten de koning en koningin bij onze groep en kregen alle kinderen een hand van de koning en/ of koningin ! Het was een dag met lang wachten, maar de gelukkige bezoekers hebben het reuze naar hun zin gehad ! Nog meer foto's staan hier !


De gelukkige bezoekers met het bordje. Nog twee uur wachten....


De koning en koningin zien ons bordje "Winnaars Koningsspelen 2013" en stappen op ons af !

We zijn de winnaar van de wedstrijd
Op woensdag 12 juni mogen 5 leerlingen van onze school naar 's-Hertogenbosch om de Koning en de koningin te ontmoeten! Ons filmpje over de koningsspelen is namelijk gekozen tot het beste filmpje van Brabant. En daarmee haalden we ook de krant.

Koningsspelen
Op 26 april waren de Koningsspelen voor alle kinderen in verband met de troonswisseling. Het was, ondanks de regen een fantastische dag. Na het gezamenlijk ontbijt op school trok een feestelijk versierde stoet naar de sportvelden bij SJVV. Daar werd de vlag gehesen, het Wilhelmus gezongen en daarna gingen de kinderen kennismaken met allerlei sporten: korfbal, handbal, tennis, volleybal, hockey, voetbal... allemaal dankzij de hulp van sportverenigingen die belangeloos mee wilden werken. Daarna was er nog een voetbaltoernooitje en een voetbalwedstrijd tussen leerkrachten en groep-8 leerlingen. Tenslotte deden alle kinderen mee aan de dans "Bewegen is gezond". De film daarvan kun je hier zien.

Er is ook een wedstrijd aan de Koningsspelen verbonden. Wie in een filmpje laat zien dat er goed is samengewerkt om de Koningsspelen te organiseren, maakt kans op een bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan de school ! Onze school heeft ook een filmpje ingestuurd; de burgemester van Deurne kiest welk filmpje van Deurne het beste is, en stuurt dat door naar de Commissaris van de Koningin van Brabant; daar wordt bepaald welk filmpje van Brabant het beste is.... Nog even geduld dus ! Ons filmpje is hier te zien.